Vrijedni maturanti: Kolačima i tombolom pokriju troškove maturalne večeri

Maturalna večer jedna je od najvažnijih u životu svakog srednjoškolca. Još dugo godina poslije većina se s nostalgijom prisjeća svih događaja, pogleda slike i prepriča poneku anegdotu. No da bi se sve organiziralo potrebno je dosta financijskih sredstava pa maturanti obično traže sponzore koji bi im pomogli u organizaciji.

Jedan od domišljatih načina prikupljanja sredstava koja će im pomoći u organizaciji maturalnog plesa imaju maturanti Srednje škole ”Antun Matijašević Karamaneo” iz Visa. Ovi vrijedni učenici tijekom cijele godine koriste različite prigode poput blagdana ili regata kako bi prodali kolače, te novcem pokrili troškove maturalnog koji se održava u svibnju, a jučer su u komiškoj Čitaonici održali i ‘Sajam rabljenih stvari‘.

Slatka tombola

– Već dugi niz godina maturanti sami skupljaju sredstva za organizaciju maturalnog plesa i to na raznorazne načine. Sajam rabljenih stvari Npr. svake nedjelje popodne organiziraju tzv. slatku tombolu, di su nagrade za terno, cinkvinu i tombulu kolači ili torte. Tombola se odvija u mjesnom kafiću i time se skupi većinu novca, priča profesorica Ivana Pauletić Roki.

Osim nedjeljom maturanti su aktivni i u drugim prigodama poput Božića, Uskrsa, Viške ili Jadranske regate. Njih iskoriste za prodaju tradicionalnih viških slastica poput cvita, kroštula i viške pogače kako bi zajedničkom ‘maturalnom budžetu’ dodali još koju kunu, a sve to postalo je dio lijepog običaja koji onima koji žele daje priliku da nagrade trud srednjoškolaca i pomognu im kupnjom proizvoda.

Kuna po kuna- maturalna zabava

Srednja škola ”Antun Matijašević Karamaneo” broji svega tridesetak maturanata od čega je tek njih desetak svojim radom i organizacijskim sposobnostima aktivno angažirano u prikupljanju novca za pokrivanje troškova maturalnog plesa. A da su predani svom cilju pokazuje i to da su jučer u komiškoj Čitaonici organizirali Sajam rabljene robe, te prikupili 2000 kuna.

Odjeljak s kolačima -Zadnje četiri godine organiziramo Sajam rabljene robe na kojem se prodaju odjeća, obuća, knjige, cd- ovi, te raznorazne sitnice. Stvari doniraju učenici, a profesori također pomognu i time skupimo još dodatnih 1000- 2000 kuna, dodaje profesorica Ivana.

Važno je napomenuti kako sa svime zajedno, maturanti na kraju uspiju skupiti novce za bend, hranu i slike te pokriju sve troškove, stoga ako naiđete na neku od njihovih akcija, podržite ih kupnjom tombole ili nekog od proizvoda. Vremena imate do 18. svibnja.

2 komentara Dodaj vlastite

  1. Da, tombole i sponzorstvo su uvijek bili nacin sponzoriranja, cak i kad sam ja maturirala, 91-ve. Uspjeli smo unajmiti Kristalnu dvoranu u Opatiji 🙂

    1. volimteotoce kaže:

      Kristalnu dvoranu? Opa! Onda ste se dobro naradili. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s