Kako se zabaviti na Korčuli?

Dok je za vrijeme ljetovanja hrvatski otoci itekako poželjni, prva asocijacija na otok zimi kod većine ljudi su puste ulice. Ponekad uvjerenje da na otoku zimi nema života, a kamo li žive duše, ide toliko daleko da me jednom neka curica upitala imamo li mi otočani struju i televiziju. Pa, s obzirom na to kakav je današnji tv program bilo bi bolje da nemamo.

Prošlog tjedna, poslije zadnjeg ispitnog roka otputovala sam kući na nekoliko dana. -Zašto opet ideš doma? Što ćeš dole radit, sad ti nema nikoga, kaže mi moja bolja polovica. Bio je djelomično u pravu. Prijateljice koje su dolje većinom rade, ove koje studiraju ostale su u gradu, a ako vrijeme bude loše morat ću stalno biti u kući. Međutim tjedan dana poslije vratila sam se sa slavodobitnim smiješkom. Zabavila sam se iznad svih očekivanja!

Čini se kako se ponuda popratnih sadržaja na otoku Korčuli u posljednjih nekoliko godina poboljšala. Kada smo prijateljica i ja pričale o tome što raditi sljedećih nekoliko dana, a da nije samo điranje po rivi, iznenadilo me koliko imamo izbora. Pregledavajući gdje možemo otići na našem popisu našle su se:

1. Teretana Corcyra Nigra Gym (Blato). Teretana je nova, dobro opremljena i najvažnije posjećuju je raznovrsne generacije: od ‘Tračerice’ do ‘Kućanica’.

2. Fitness (nova dvorana, Vela Luka). Fitness traje sat vremena i prijateljica ga je isprobala te kaže kako je odličan za kondiciju, jer su pola sata vježbe kombinirane s plesnim pokretima, dok je drugih pola sata vježbanje na strunjači za jačanje pojedinih dijelova tijela. Cijena je 120 kuna mjesečno ili 20 kuna za jedan sat, dok je za studente besplatno.

veselo drustvo sa zumbe
Anita, Ivana, Mila i Seđa

3. Zumba (Vela Luka, Blato). Zumba Fitness je trenutno među najpopularnijim načinima vježbanja u gradovima tako da sam se morala okušati. Iako su godine bavljenja sportom moju plesnu gracioznost svele na onu ravnoj slonu u baletnim papučicama, ispostavilo se kako za zumbu plesno predznanje uopće nije važno. Satovi se održavaju četiri puta tjedno, a vodi ih diplomirani baletni režiser Lyudmila Jung. Mila, kako je od milja zovu njezini polaznici, rodom je iz Kazahstana te cijeli život pleše u plesnim ansamblima, a danas osim zumbe vodi i orijentalni ples, mažoretkinje, balet i ples za djecu.

Za zumbu nije potrebno plesno predznanje, niti je potrebno pamtiti koreografiju. To su kombinacije jednostavne za ponavljanje popraćene vrućim ritmovima latino glazbe koji podižu dobro raspoloženje i osjećaj sreće, ističe instruktorica Mila.

Da je zumba idealna vježba za one koji vole spoj plesa i fitnessa potvrdila je i polaznica Ivana: –Volim latinoameričke plesove, a kako ih ovdje nema odlučila sam se za zumbu. Ona ima puno plesnih elemenata pa uživamo, opuštamo duh i tijelo.

Međutim zumba nije samo opuštanje. Nakon dva otplesana sata, manjak kondicije u pojedinim dijelovima tijela dolazi na naplatu, ali upala mišića je znak da niste ‘zabušavali’. Za ovu rekreaciju mjesečno ćete izdvojiti 200 kuna, ili 25 kuna po satu.

4. Bazen (Korčula). Isprobale smo i natkriveni plivački bazen ”Gojko Arneri” u Korčuli čija je izgradnja trajala tri godine, da bi napokon bio otvoren krajem rujna 2012.

Anita & Marko
Anita & Marko u svlačionici

Bazen je zaista lijep, tuševi i svlačionice uredni, i zato ako volite plivanje i nije vam daleko šteta je ne iskoristiti priliku posjetiti ga.

Tu sam svaki dan jer mi je blizu kuće. Dnevno isplijem dva do tri kilometra, kaže Marko kojeg smo zatekli u svlačionici.
Bazena je otvoren radnim danom i subotom od 8 do 22, te nedjeljom od 15 do 20 sati. Cijena ulaznice je 25 kuna, a ostati možete neograničeno.

5. Posljednji (ali ne manje vrijedni) na našem popisu našli su se planinari i mafrina. Budući da bi za uključivanje u te sekcije trebalo biti duže na otoku ne mogu više reći o njima, ali prijateljica se već jednom penjala s planinarima i to na Dinaru, te kaže kako ide ponovno.

Za kraj, bilo bi mi drago ako sam nekoga izostavila iz naše liste, ne zato što je to bilo namjerno, već zato što znači da na otoku ima daleko više izbora nego što uopće znam. Zato, kada me drugi puta neka curica upita imamo li mi na otoku televiziju odgovorit ću joj da nemamo: -Nemamo ti se mi mala moja vrimena bavit s tim stvarima. Život je izvan televizije. Na otoku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s