Blato posjetili fantastični legići!

Dok se maškare pripremaju za sutrašnju veliku povorku, maškarani tanci već su pokazali neke od najboljih maski. Mene su ove godine potpuno oduševili legići iz Lego grada, u izvedbi uhodane ekipe iz Blata na Korčuli. Evo što nam je o njima otkrio ‘Clint Eastwood lego’, simpatična prof. Ivana Biško:

-Idejni pokretač bila je Meri Milat, a iako nas u grupi originalno ima 18, ovaj put nas je bilo 14. Imamo jednu krojačicu i frizerku koje odrađuju svoj dio posla makar svi pomažemo koliko se može, što se vidi i iz slika, kaže Ivana Biško koja je kod izrade maski zadužena za logistiku.

– Ja dođem bit nekakav inženjer, kao Bob Graditelj, jer je moj dio vezan uz izradu porračuna koliko čega treba, kako nešto izvesti i slično.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ideju dobili na internetu

Osnovnu ideju za ovogodišnju masku ekipa je dobila na internetu, a ostalo su dalje razradili sami. Za izradu legića trebalo im je oko mjesec i pol dana, a iako na otoku nisu mogli pronaći sve potrebne materijale, to ih nije spriječilo da figure na kraju izgledaju onako kako su zamislili:

– Zaključili smo da život na otoku i oskudna ponuda u trgovinama potiču kreativnost, jer puno stvari koje bismo u Zagrebu jednostavno kupili, mi smo morali improvizirati i napraviti od onoga što nam je dostupno. Za legiće smo koristili karton, stiropor, hamer u boji i nešto malo spužve za kape i kacige.

Svi vi koji želite vidjeti ovaj ‘Lego grad’ imat ćete priliku sutra na povorci u Blatu, a društvo figure poslije namjerava pokloniti mjesnom vrtiću.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s